Η Δημόσια Βιβλιοθήκη καθ όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής από ιδρύσεως της έως σήμερα κατόρθωσε να συγκροτήσει μια πολύ αξιόλογη συλλογή βιβλίων περιοδικών αλλά & οπτικοακουστικού υλικού ,που μπορούμε να πούμε ότι καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της γνώσης .

Η συλλογή της αριθμεί 19.000 τόμους βιβλίων 17.700 τίτλους ,καθώς & 224 τίτλους περιοδικών  700 τόμους ,τοπικές & αθηναϊκές εφημερίδες 600 DVD φωτογραφικό υλικό ,& την σπάνια ψηφιοποιημένη συλλογή της με παλαίτυπα από το 1533 μέχρι το 1920 στην οποία συγκαταλέγονται & σπάνια χειρόγραφα .

Κάθε χρόνο η συλλογή της εμπλουτίζεται με σύγχρονα βιβλία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αναγνωστών & δανειστών της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην

  • ΙΣΤΟΡΙΑ

Ελληνική &  Παγκόσμια  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

  • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ελληνική & ξένη λογοτεχνία καθώς & τις  καλές & εφαρμοσμένες τέχνες, θέατρο. Επίσης η συλλογή μας δεν στερείται βιβλίων φιλοσοφικού, θρησκευτικού, λαογραφικού, πολιτικού, κοινωνικού & οικονομικού  ενδιαφέροντος.

  • ΤΟΠΙΚΟΣ  ΤΥΠΟΣ

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο τοπικών εφημερίδων αλλά και Αθηναϊκών που χρονολογούνται από το 1854

  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Μια πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων περιμένει τους μικρούς μας φίλους να την εξερευνήσουν για παιδιά ηλικίας από 2 -12 ετών καθώς & εφηβικά βιβλία. Όλα σε ξεχωριστά διαμορφωμένο χώρο .

  • ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Στη διάθεση του αναγνωστικού μας κοινού υπάρχει και μια σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων κυρίως μυθιστορημάτων σε αγγλική και γαλλική γλώσσα

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΥΛΙΚΟ

Ασπρόμαυρες & έγχρωμες φωτογραφίες από τη κοινωνική ζωή των κατοίκων της Βυτίνας από το 1900 έως σήμερα καθώς & φωτογραφίες από τοπία και κτίρια της Βυτίνας.

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Αποτελείται από ημερολόγια τοίχου η επιτραπέζια που δωρίθηκαν στη βιβλιοθήκη από συλλόγους της περιοχής – οργανισμούς.

  • ΧΑΡΤΕΣ

Υπάρχουν χάρτες ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα & το εξωτερικό

Το αναγνωστικό μας κοινό έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην επιλογή των βιβλίων για τον εμπλουτισμό της συλλογής μας .Είτε ζητώντας από εμάς την προμήθεια τους ,είτε δωρίζοντας μας, βιβλία της επιλογής τους ,εμπλουτίζοντας τη συλλογή μας.     

Αξιολογήσεις (0)